[2s.mk-friends] предлог нснд штип 20-21 март 2010 х2

Jovan Kostovski chombium at gmail.com
Thu Feb 18 07:29:38 UTC 2010


2010/2/17 Александар Лазаров <aleksandar.lazarov at kolenehtenin.edu.mk>:
> За теми т.е. презентирање и јас би можел да придонесам затоа што сега спремаме ЛЕД дисплеј со 2000 диоди кој сакам да го правам т.е. контролирам преку ардуино па може да се вметни во некој дел со микропроцесори. Би можеле доколку е возможно да се презентира и програмирање на ПЛЦ контролери (Програмибилни Логички Контролери) на ГНУ/Линукс платформа, истите ги имаме на располагање.

Може ли да пишеш за какви PLC-а се работи, производител и тип.
Да прокопаме да видиме дали ќе се најде нешто...

ПОЗДРАВ, Чомбе


More information about the Ossm-members mailing list