[2s.mk-friends] предлог нснд штип 20-21 март 2010 х2

Александар Лазаров aleksandar.lazarov at kolenehtenin.edu.mk
Thu Feb 18 14:35:20 UTC 2010


On Thu, 2010-02-18 at 08:29 +0100, Jovan Kostovski wrote:
> 2010/2/17 Александар Лазаров <aleksandar.lazarov at kolenehtenin.edu.mk>:
> > За теми т.е. презентирање и јас би можел да придонесам затоа што сега спремаме ЛЕД дисплеј со 2000 диоди кој сакам да го правам т.е. контролирам преку ардуино па може да се вметни во некој дел со микропроцесори. Би можеле доколку е возможно да се презентира и програмирање на ПЛЦ контролери (Програмибилни Логички Контролери) на ГНУ/Линукс платформа, истите ги имаме на располагање.
> 
> Може ли да пишеш за какви PLC-а се работи, производител и тип.
> Да прокопаме да видиме дали ќе се најде нешто...
> 
> ПОЗДРАВ, Чомбе
> _______________________________________________
> Ossm-members mailing list
> Ossm-members at lists.softver.org.mk
> http://lists.softver.org.mk/mailman/listinfo/ossm-members


PLC Siemens S7-300 CPU 314-IFM со 16 дигитални влезови/излези и 4
аналогни влезови/излези


More information about the Ossm-members mailing list