[2s.mk-friends] беше: Drupal auto-promote

DZvonko Nikolov dzvonko at gmail.com
Mon Mar 1 23:48:25 UTC 2010


у суштина ништо не ти треба бидејки на работа имаме „стари“ компјутери од
2005-06 со лиценциран windows XP (таа кинеската донација на Боро Трајковски),
а и тие најмногу се користат пошто ги има по кабинети, настава се држи на
нив, учебници за нив, а и имаше обуки за нив и на нив.
Освен mail, facebook и најмногу word, друго и не се користи.
Еуфоријата ќе помине, ентузијазмот ќе спласне, Иво и Никола ќе се сликаат на
друго место, ќе излезе нов проект за многу пари и ќе откриеш дека 7.04 баш и
не ти врши многу работа и сакаш, нејкеш (читај, баш ти е гајле за
казни и контроли)
ќе си инсталираш 9.10 или 10.04 со дуал boot windows (некој пиратски) и ќе си
тераш по старо. Да, знам дека требаше да има досега програми за нив, се
правеа и преведуваат во Словенија и Бугарија (или барем така кажуваа) ама од
тоа ништо. Приказната е голема. шарена, комплицирана и лажлива.

Да, тоа е штрк(ал).

2010/3/1 Georgi Stanojevski <glisha at gmail.com>:
> 2010/3/1 Riste Panovski <ristepan at gmail.com>
>>
>> Аха, е сега ќе прежалиш десетина гига од хд-то, демек не смеело да се
>> преинсталират, кога ќе го носиш на работа го старташтас официјалниот со
>> штркелот или шое тоа птицата.
>>
>
> A што во суштина користат на работа од програмите инсталирани на 7.04?
>
> Прашувам од програмите за инфраструктура од кои јас го знам само italc?
>
> Другите еду-програми, а и повеќе се инсталираат и не им треба специјална
> конфигурација и на 9.10.
>
> --
> Glisha
>
> _______________________________________________
> Ossm-members mailing list
> Ossm-members at lists.softver.org.mk
> http://lists.softver.org.mk/mailman/listinfo/ossm-members
>
>-- 
-------------------------------------------------------------
DZvonko Nikolov

dzvonko at gmail.com
dzvonko at yahoo.com
__________________________________________________
Programming today is a race between software engineers
striving to build bigger and better idiot-proof programs, and
the Universe trying to produce bigger and better idiots.
So far, the Universe is winning.

Rick Cook, The Wizardry Compiled
__________________________________________________


More information about the Ossm-members mailing list