[2s.mk-friends] Школски лаптопи беше: Drupal auto-promote

Новица Наков novica at bagra.org
Tue Mar 2 12:12:43 UTC 2010


> Прашувам од програмите за инфраструктура од кои јас го знам само italc?

Па сигурно има italc пакет и за 9.10 и за 10.4

IMHO, проблемот не е во тоа дали програмите ќе работат или не, туку 1. top-
down пристапот на министерството, што и не е е нешто за изненадување едно 
министерство, и поврзано со тоа 2. дека тоа што го имаат е некако истестирано 
и наместено и треба да работи (како-така).

Надградба на тие системи поединечно сигурно ќе зезне барем 2-3 работи во тоа 
како ќе функционира училницата, па тоа ќе повлече дополнителни трошоци за 
поддршка и слично.

Надградба на тие системи системски бара нов тендер.-- 
Новица

http://wiki.lugola.net/Вечна_TO-DO_листа
http://wiki.lugola.net/Бонтон_за_ossm-members
http://wiki.lugola.net/Важни_настани_за_слободниот_софтвер_во_Република_Македонија
Важно: http://bugs.softver.org.mk/index.php?tasks=all&project=7 !


More information about the Ossm-members mailing list