[2s.mk-friends] Школски лаптопи беше: Drupal auto-promote

Александар Лазаров aleksandar.lazarov at kolenehtenin.edu.mk
Tue Mar 2 18:40:37 UTC 2010


On Tue, 2010-03-02 at 13:12 +0100, Новица Наков wrote:
> > Прашувам од програмите за инфраструктура од кои јас го знам само italc?
> 
> Па сигурно има italc пакет и за 9.10 и за 10.4
> 
> IMHO, проблемот не е во тоа дали програмите ќе работат или не, туку 1. top-
> down пристапот на министерството, што и не е е нешто за изненадување едно 
> министерство, и поврзано со тоа 2. дека тоа што го имаат е некако истестирано 
> и наместено и треба да работи (како-така).
> 
> Надградба на тие системи поединечно сигурно ќе зезне барем 2-3 работи во тоа 
> како ќе функционира училницата, па тоа ќе повлече дополнителни трошоци за 
> поддршка и слично.
> 
> Надградба на тие системи системски бара нов тендер.
> 
> 
> 


Има ITalc пакети за сите дистрибуции и се наоѓаат во repository на
Убунту.

Иначе, има драјвер за вифи, но вифи картата и камерата заедно треба да
се вклучат од БИОС-от. Уште еден пропуст.

Да напоменам дека сетирање на ITalc за секоја училница посебно е
PAIN-IN-THE-ASS


More information about the Ossm-members mailing list