[2s.mk-friends] убунту маичка

Новица Наков novica at bagra.org
Wed Mar 3 21:31:52 UTC 2010


Слободен софтвер Македонија пред некое време водеше кампања за пишување на 
упатства за Убунту, при што пишувачите беа наградувани со маичка. Тоа веќе 
некое време е завршено - немаше многу пишувачи, па ни останаа неколку маички 
со следните големини:

XXL - 1
XL - 6
M - 3

(Маичките изгледаат вака: http://ufo.linux.net.mk/wp-
content/uploads/2008/06/ubuntumaichka.png.)

Бидејќи нема поента да ги чуваме во шкафче, одлучивме да ги продадеме. Цената 
е 500 денари. Парите од продажбата ќе бидат наменети за финансирање на 
хаклабот КИКА (кирија и трошоци).

Па ако сакате маичка и ако сакате да направите добро дело со тоа што ќе 
помогнете да го одржиме хаклабот во живот, пишете овде. 

-- 
Новица

http://wiki.lugola.net/Вечна_TO-DO_листа
http://wiki.lugola.net/Бонтон_за_ossm-members
http://wiki.lugola.net/Важни_настани_за_слободниот_софтвер_во_Република_Македонија
Важно: http://bugs.softver.org.mk/index.php?tasks=all&project=7 !


More information about the Ossm-members mailing list