[2s.mk-friends] убунту маичка

Jordanka Petrushevska jocika at gmail.com
Wed Mar 3 23:27:38 UTC 2010


има женски модел? :-) или сите се широки спортски?

Поздрав.

2010/3/3 Новица Наков <novica at bagra.org>

> Слободен софтвер Македонија пред некое време водеше кампања за пишување на
> упатства за Убунту, при што пишувачите беа наградувани со маичка. Тоа веќе
> некое време е завршено - немаше многу пишувачи, па ни останаа неколку
> маички
> со следните големини:
>
> XXL - 1
> XL - 6
> M - 3
>
> (Маичките изгледаат вака: http://ufo.linux.net.mk/wp-
> content/uploads/2008/06/ubuntumaichka.png<http://ufo.linux.net.mk/wp-%0Acontent/uploads/2008/06/ubuntumaichka.png>
> .)
>
> Бидејќи нема поента да ги чуваме во шкафче, одлучивме да ги продадеме.
> Цената
> е 500 денари. Парите од продажбата ќе бидат наменети за финансирање на
> хаклабот КИКА (кирија и трошоци).
>
> Па ако сакате маичка и ако сакате да направите добро дело со тоа што ќе
> помогнете да го одржиме хаклабот во живот, пишете овде.
>
> --
> Новица
>
> http://wiki.lugola.net/Вечна_TO-DO_листа
> http://wiki.lugola.net/Бонтон_за_ossm-members
> http://wiki.lugola.net/
> Важни_настани_за_слободниот_софтвер_во_Република_Македонија
> Важно: http://bugs.softver.org.mk/index.php?tasks=all&project=7 !
> _______________________________________________
> Ossm-members mailing list
> Ossm-members at lists.softver.org.mk
> http://lists.softver.org.mk/mailman/listinfo/ossm-members
>
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://lists.softver.org.mk/pipermail/ossm-members/attachments/20100304/2cd85894/attachment.html>


More information about the Ossm-members mailing list