[2s.mk-friends] убунту маичка

DZvonko Nikolov dzvonko at gmail.com
Thu Mar 4 02:46:08 UTC 2010


има повеќе? големи, мали, разни бои? на големо цената која е?

2010/3/4 Jordanka Petrushevska <jocika at gmail.com>:
> има женски модел? :-) или сите се широки спортски?
>
> Поздрав.
>
> 2010/3/3 Новица Наков <novica at bagra.org>
>>
>> Слободен софтвер Македонија пред некое време водеше кампања за пишување на
>> упатства за Убунту, при што пишувачите беа наградувани со маичка. Тоа веќе
>> некое време е завршено - немаше многу пишувачи, па ни останаа неколку
>> маички
>> со следните големини:
>>
>> XXL - 1
>> XL - 6
>> M - 3
>>
>> (Маичките изгледаат вака: http://ufo.linux.net.mk/wp-
>> content/uploads/2008/06/ubuntumaichka.png.)
>>
>> Бидејќи нема поента да ги чуваме во шкафче, одлучивме да ги продадеме.
>> Цената
>> е 500 денари. Парите од продажбата ќе бидат наменети за финансирање на
>> хаклабот КИКА (кирија и трошоци).
>>
>> Па ако сакате маичка и ако сакате да направите добро дело со тоа што ќе
>> помогнете да го одржиме хаклабот во живот, пишете овде.
>>
>> --
>> Новица
>>
>> http://wiki.lugola.net/Вечна_TO-DO_листа
>> http://wiki.lugola.net/Бонтон_за_ossm-members
>>
>> http://wiki.lugola.net/Важни_настани_за_слободниот_софтвер_во_Република_Македонија
>> Важно: http://bugs.softver.org.mk/index.php?tasks=all&project=7 !
>> _______________________________________________
>> Ossm-members mailing list
>> Ossm-members at lists.softver.org.mk
>> http://lists.softver.org.mk/mailman/listinfo/ossm-members
>
>
> _______________________________________________
> Ossm-members mailing list
> Ossm-members at lists.softver.org.mk
> http://lists.softver.org.mk/mailman/listinfo/ossm-members
>
>-- 
-------------------------------------------------------------
DZvonko Nikolov

dzvonko at gmail.com
dzvonko at yahoo.com
__________________________________________________
Programming today is a race between software engineers
striving to build bigger and better idiot-proof programs, and
the Universe trying to produce bigger and better idiots.
So far, the Universe is winning.

Rick Cook, The Wizardry Compiled
__________________________________________________


More information about the Ossm-members mailing list