[2s.mk-friends] Дизајн на постер за доаѓањето на RMS

Дамјан Георгиевски penguinista at mail.net.mk
Tue May 18 21:35:36 UTC 2010


> Вчера на Гемиџи му испратив основен дизајн на постер за доаѓањето на
> RMS, а денес истиот тој дизајн го доработив, па подолу ќе можете и да
> го видите.
> 
> Денес, исто така, работевме заедно со Владан на уште 2 други дизајни.
> И тие ќе можете да ги погледнете подолу.
> 
> дизајн Гоце: http://dl.dropbox.com/u/125611/RMS/rms3.png
> дизајн Владан: http://dl.dropbox.com/u/125611/RMS/RMSA3_3.png
> дизајн Владан + Гоце: http://dl.dropbox.com/u/125611/RMS/RMSA3_1.png
> 
> Се бара Гемиџи или некој друг што е запознаен да одговори на прашањава:
> 
> 1. Дали дизајните треба да бидат монохроматски или во повеќе бои?
> 2. Дали и колкава маргина треба да се стави од страните на постерот и
> банерот (ова зависи од печатницата, а може и директно таму да го
> наместат)?
> 3. Дали ќе има билборд или не? (ако отпаѓа билбордот, отпаѓа и ова прашање)

Текст некој нема да има?

(тоа со владата ми е фејл)

-- 
дамјан ((( http://damjan.softver.org.mk/ )))

Education is one of the "prices" of freedom that some are unwilling to pay. 


More information about the Ossm-members mailing list