[2s.mk-friends] Дизајн на постер за доаѓањето на RMS

Goce Mitevski goce.mitevski at gmail.com
Wed May 19 13:38:06 UTC 2010


Здраво,

Тапа е цитатот, да. Еве варијатни од мојот дизајн со посоодветен цитат.

"Things like freedom and the expansion of knowledge are beyond
success, beyond the personal."

Ова слободно го преведов: „Слободата и експанзијата на знаењето се над
успехот, над личното.“ (намерно го изоставив „Работи како...“)

Направив и неколку други измени:

■ додадов GNU лого
■ додадов 2с.мк лого
■ додадов „Овозможено од Слободен софтвер Македонија. Поддржано од КИКА.“
■ изработив варијанта со пастелни бои

http://dl.dropbox.com/u/125611/RMS/rms-a3-mh.png
http://dl.dropbox.com/u/125611/RMS/rms-a3-co.png

Поздрав,
Гоце

---

Nicer2 - Making Companies Nicer All Over The World
http://www.nicer2.com


More information about the Ossm-members mailing list