[2s.mk-friends] Дизајн на постер за доаѓањето на RMS

Новица Наков novica at bagra.org
Fri May 21 10:20:33 UTC 2010


> Мислам дека, во суштина, повикот во флаерот е до авторите да си ги
> задржат авторските права во целост, бидејќи современата технологија
> (Мрежата) им дава можност за издавање без вклучување на издавачи, агенти
> и сл. Затоа предложив насловот да биде „Издавачките ...“.

паааа ... не :)

во слободниот софтвер на пр. авторите експлицитно се откажуваат од одредени 
права што им следуваат по закон.

што знам, ќе го слушаш предавањето и ќе видиш сам за какви идеи се работи.

-- 
Новица

http://wiki.lugola.net/Вечна_TO-DO_листа
http://wiki.lugola.net/Бонтон_за_ossm-members
http://wiki.lugola.net/Важни_настани_за_слободниот_софтвер_во_Република_Македонија
Важно: http://bugs.softver.org.mk/index.php?tasks=all&project=7 !


More information about the Ossm-members mailing list