[2s.mk-friends] Ossm-members Digest, Vol 86, Issue 4

Дарко dar3.st at gmail.com
Wed Nov 10 11:30:56 UTC 2010


On 11/10/2010 12:00 PM, ossm-members-request at lists.softver.org.mk wrote:
> Send Ossm-members mailing list submissions to
> 	ossm-members at lists.softver.org.mk
>
> To subscribe or unsubscribe via the World Wide Web, visit
> 	http://lists.softver.org.mk/mailman/listinfo/ossm-members
> or, via email, send a message with subject or body 'help' to
> 	ossm-members-request at lists.softver.org.mk
>
> You can reach the person managing the list at
> 	ossm-members-owner at lists.softver.org.mk
>
> When replying, please edit your Subject line so it is more specific
> than "Re: Contents of Ossm-members digest..."
>
>
> Today's Topics:
>
>     1. Re: најнова ревизија на текстот за
>        нпсс (Новица Наков)
>
>
> ----------------------------------------------------------------------
>
> Message: 1
> Date: Tue, 9 Nov 2010 10:25:07 +0100
> From: Новица Наков<novica at bagra.org>
> Subject: Re: [2s.mk-friends] најнова ревизија на
> 	текстот за  нпсс
> To: " 2с.мк "<ossm-members at lists.softver.org.mk>
> Message-ID:<201011091025.07314.novica at bagra.org>
> Content-Type: Text/Plain;  charset="utf-8"
>
>
> Друштво,
>
> ја додадов НПСС со последното дополнување во врска со превод на оперативни
> системи и канцелариски пакети (слободни и неслободни).
>
> (со жалење констатирам дека во таа трка изгледа заостануваме)
>
> сега останува уште да дојдат коментарите од МИО и што се однесува до мене
> пишувањето на овој документ е завршено.
>
> ако некој мисли дека нешто фали имате уште неколку дена да бидете побрзи од
> МИО.
>
> фала.
>
> http://npss.slobodensoftver.org.mk/p/blog-page_22.html
>
>
>
>
>
>
Од она на брзина што прелистав, мислам дека не се препорачува да се даде 
акцент на користење на отворени web технологии, поправете ме ако сум во 
грешка.More information about the Ossm-members mailing list