[2s.mk-friends] InstallFest

Arangel Angov ufo at linux.net.mk
Tue Nov 16 12:41:08 UTC 2010


Пошто има луѓе тука што не се регистрирани на bugs.spodeli.org еве ја
и тука поракава.

Ок сајтот е среден. Јас ќе испратам мејлови по медиумиве и МИА и Макфакс.

Бидејќи 8 саати не се мал временски период мислам дека ни се потребни
следниве луѓе за да функционираме како што треба:
- минимум еден човек задолжен за инсталација од 12 до 4.
- минимум еден човек задолжен за инсталација од 4 до 8.
- минимум еден човек задолжен за решавање на проблеми на веќе
инсталиран систем од 12 до 4.
- минимум еден човек задолжен за решавање на проблеми на веќе
инсталиран систем од 4 до 8.
- минимум еден човек (хибрид) кој што ќе ги пречекува луѓето и ќе
помага и и со инсталации и со решавање на проблеми во текот на денот.

Ќе се инсталира Ubuntu и Fedora, ако имате искуство со овие 2
дистрибуции пријавете се.

Значи потребни ни се вкупно 5 луѓе за да има некаков ред и да може
секој да си ја брка својата работа и да го избегнеме хаосот кој што се
случувал на минатите инсталфести.

Пријавете се тука, на мејлинг листа или кај мене на мејл, сеедно, само
ве молам направете го тоа што побрзо за да направиме список.

Останато:
- Чистиме во четврток во Хаклаб после 19:00 кој сака може да дојде да
помогне, ќе има физичка работа. Јас ќе донесам усисивач и некои крпи
за да избришеме прашина.
- Илин ќе донесе 2x6 продолжни кабли. Ако некој има плус продолжен
кабел нека го донесе за секој случај.
- Може да испечатиме А4 постери со насоки (стрелка --> InstallFest
2010) за луѓето што доаѓаат прв пат во КИКА - ова може да го напраи
било кој, само нека се пријави дека го праи.
- за upgrade на пакети на Ubuntu можеме да го користиме proxy серверот
во Хаклаб, за Fedora ќе треба да најдеме некое друго решение - ако
знаете нешто пишете.
-- 
Арангел
xmpp/mail:
ufo ет linux.net.mk


More information about the Ossm-members mailing list