[2s.mk-friends] Мрежни денови во хаклаб

Damjan Georgievski penguinista at mail.net.mk
Mon Sep 27 09:20:01 UTC 2010


Идејата ми е  во хаклаб да направиме еден ден активности кои ќе се 
занимаваат со напредно умрежување исклучиво.

До сега не сме имале посебен термин за тоа, нити сме го правеле посебно тоа.

Ова е знаење кое би можело да биде прилично корисно, интересно е, а може 
да биде и исплатливо, но обично по дома тешко кој има ресурси да си игра 
со сето тоа.

Активностите би почнале со мал теоретски вовед за IP мрежи, рутирање и 
рути и сл. па би продолжило до напредно умрежување со динамички протколи 
како OSPF и BGP. Можеме да додадеме уште по некоја тема ако некој сака.

Единствени 2 прашања се,
- дали воопшто некој би дошол/го интересира ова?
- кога би го правеле? следнава сабота или после таа?

пошто бара малце планирање, спремање и ресурси - не би го правел ако има 
само 1-2ца заинтересирани.

-- 
дамјанMore information about the Ossm-members mailing list