[2s.mk-friends] Мрежни денови во хаклаб

Damjan Georgievski penguinista at mail.net.mk
Wed Sep 29 21:12:13 UTC 2010


> Идејата ми е  во хаклаб да направиме еден ден активности кои ќе се
> занимаваат со напредно умрежување исклучиво.
>
> До сега не сме имале посебен термин за тоа, нити сме го правеле посебно
> тоа.
>
> Ова е знаење кое би можело да биде прилично корисно, интересно е, а може
> да биде и исплатливо, но обично по дома тешко кој има ресурси да си игра
> со сето тоа.
>
> Активностите би почнале со мал теоретски вовед за IP мрежи, рутирање и
> рути и сл. па би продолжило до напредно умрежување со динамички протколи
> како OSPF и BGP. Можеме да додадеме уште по некоја тема ако некој сака.
>
> Единствени 2 прашања се,
> - дали воопшто некој би дошол/го интересира ова?
> - кога би го правеле? следнава сабота или после таа?
>
> пошто бара малце планирање, спремање и ресурси - не би го правел ако има
> само 1-2ца заинтересирани.
>

ок, пошто има заинтересирани, може и оваа сабота - значи идејата е сите 
што ќе дојдат со лаптопи да работиме на нив и на крајот да направиме 
некоја покомплицирана мрежа.


-- 
дамјанMore information about the Ossm-members mailing list