[2s.mk-friends] Мрежни денови во хаклаб

Vasko Torkov vasko.torkov at gmail.com
Thu Sep 30 08:53:56 UTC 2010


-1 ако е оваа сабота, нема да сум во ск.

2010/9/29 Damjan Georgievski <penguinista at mail.net.mk>

>  Идејата ми е  во хаклаб да направиме еден ден активности кои ќе се
>> занимаваат со напредно умрежување исклучиво.
>>
>> До сега не сме имале посебен термин за тоа, нити сме го правеле посебно
>> тоа.
>>
>> Ова е знаење кое би можело да биде прилично корисно, интересно е, а може
>> да биде и исплатливо, но обично по дома тешко кој има ресурси да си игра
>> со сето тоа.
>>
>> Активностите би почнале со мал теоретски вовед за IP мрежи, рутирање и
>> рути и сл. па би продолжило до напредно умрежување со динамички протколи
>> како OSPF и BGP. Можеме да додадеме уште по некоја тема ако некој сака.
>>
>> Единствени 2 прашања се,
>> - дали воопшто некој би дошол/го интересира ова?
>> - кога би го правеле? следнава сабота или после таа?
>>
>> пошто бара малце планирање, спремање и ресурси - не би го правел ако има
>> само 1-2ца заинтересирани.
>>
>>
> ок, пошто има заинтересирани, може и оваа сабота - значи идејата е сите што
> ќе дојдат со лаптопи да работиме на нив и на крајот да направиме некоја
> покомплицирана мрежа.
>
>
>
> --
> дамјан
> _______________________________________________
> Ossm-members mailing list
> Ossm-members at lists.softver.org.mk
> http://lists.softver.org.mk/mailman/listinfo/ossm-members
>
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://lists.softver.org.mk/pipermail/ossm-members/attachments/20100930/0ac88529/attachment.html>


More information about the Ossm-members mailing list