[2s.mk-friends] последна ревизија на текстот за нпсс

Misha Popovikj popmisa at gmail.com
Tue Apr 5 12:42:46 UTC 2011


Откако завршија јавните средби по повод текстот на националната
политика за слободен софтвер составена е претпоследна верзија. Оваа
верзија уште еднаш ја оставаме на јавна расправа се до петок
(08.04.2011), кога финализираниот текст ќе биде доставен до
Министерството за информатичко општество и администрација со цел да се
усвои како владина политика.

Со таа цел, ги молиме сите заинтересирани да достават свои забелешки
во оваа нишка или на имејл адреса. Повеќе за јавните настани можете да
видите:

http://npss.slobodensoftver.org.mk/2011/04/blog-post.html

А текстот на политиката можете да го превземете од

http://www.slobodensoftver.org.mk/files/npss.pdf

Однапред благодарам

-- 
Misha Popovikj
http://stream.kiberkotle.net


More information about the Ossm-members mailing list