[2s.mk-friends] Arch mirror

Aleks aleks at slobodensoftver.org.mk
Wed Apr 13 10:03:54 UTC 2011


> - машина, би завршила работа и некоја постара
> - 1G ram at least?
>

Мислам дека ова веќе го имаме само треба да се осигураме или по потреба 
да склопиме некоја машина од операмата што веќе ја имаме во КИКА. + Тој 
новиот (зелениот) компјутер што е дониран би можеле да го намениме за 
оваа намена оти има посаглам матична.

Ќе остане да набавиме хард дискови (Веќе еден имаме од 150ГБ -  тој на 
Миша ако се сеќавам добро, но боље да набавиме 2 нови - исти и да ги 
врзиме RAID)

+ На крај да обезбедиме *дом* за истиот.

-- 
Aleksandar (Aleks) Lazarov
- Student at the Faculty of Electronic Engineering and Information Technologies, section for Electronics, Radio Engineering and Signal Processing
- Member of the Free Software Macedonia Organization
- Ham Radio operator (Z32AL)
- GNU/Linux user.
More information about the Ossm-members mailing list