[2s.mk-friends] Локален NSND во Струмица - Септември ?

Azder azhder at gmail.com
Fri Aug 12 11:50:34 UTC 2011


Кој сака да одмара со врзан 8ми до 11ти во Охрид, Солун, кајдае, нема да
дојде. Не се сеедно пошто кој сака да дојде нема да сака исто тој или
следниот викенд :)

Се читаме (Se chitame).


2011/8/12 Aleks <aleks at slobodensoftver.org.mk>

> On 08/12/2011 10:59 AM, DZvonko Nikolov wrote:
>
>> Здраво на сите,
>>
>> Да, јас сум професор во ООУ „Маршал Тито“ и ООУ „Сандо Масев“ така да
>> може да организираме нешто и таму. Интернетот е ок, компјутери има,
>> сабота и недела е слободно, само треба амин од директорите.
>> За Дом на АРМ можам да ви кажам дека таму интернетот е очаен (благо
>> кажано). За таков настан можам да се ангажирам, меѓу тоа просторот што
>> го администрирав одамна не постои пошто беше дел од еден проект кој за
>> жал повеќе не постои.
>> Просторија во АРМ може да се добие, ама за празнициве има гужва и со
>> термини е презафатено. Anyway, можам во општина да побарам поддршка, а
>> и знам дека ќе ја добијам. Терминот околу 10-11 септември е малку
>> набиен и мислам дека треба да се размислува за 17-18 (и простории ќе
>> се зафатени, хотели, ресторани, .... на се треба да се мисли, нели).
>> Ќе разговарам и со некои луѓе од нашиот бизнис за некаква поддршка и
>> ангажман. Понеделник ќе разговарам со некои луѓе од Општина, така да
>> ќе има апдејт многу скоро. За се друго стојам на располагање.
>>
>> Поздрав
>>
>> Ѕвонко Николов
>>
>>
>>
>>
> Здраво Ѕвонко, би сакал да коментирам дека интернет нема да биде проблем.
> Колку што видов, НеоТел имаат покриеност во струмица, така да со нас ќе си
> носиме неколку WiMAX уреди како и пропратна мрежна опрема.
>
> Терминот мислам дека не е којзнае колку битен, нешто добро што би можело да
> биде викендот 10-11 е тоа што ќе има повеќе народ па да можеме да придобиеме
> повеќе луѓе и на настанот, но искрено сеедно е. Кој сака да дојде ќе дојде и
> тој викенд или пак наредниот.
>
> --
> Aleksandar (Aleks) Lazarov
> - Student at the Faculty of Electronic Engineering and Information
> Technologies, section for Electronics, Radio Engineering and Signal
> Processing
> - Member of the Free Software Macedonia Organization
> - Ham Radio operator (Z32AL)
> - GNU/Linux user.
>
>
> ______________________________**_________________
> Ossm-members mailing list
> Ossm-members at lists.softver.**org.mk <Ossm-members at lists.softver.org.mk>
> http://lists.softver.org.mk/**mailman/listinfo/ossm-members<http://lists.softver.org.mk/mailman/listinfo/ossm-members>
>
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://lists.softver.org.mk/pipermail/ossm-members/attachments/20110812/ee2eaec1/attachment.html>


More information about the Ossm-members mailing list