[2s.mk-friends] КИКА: просторија

Arangel Angov ufo at linux.net.mk
Wed Aug 31 19:10:53 UTC 2011


-----BEGIN PGP SIGNED MESSAGE-----
Hash: SHA1

On 08/31/2011 07:42 PM, Misha Popovikj wrote:
> Кога ќе се распрашаме убаво во сметководство ќе напишам неколку
> начини како без многу труд да се „простувате“ од пари месечно во
> форма на донација кон 2с.мк или КИКА или кој како сака. :)

Дечки и девојки,

Фала на сите што се пријавија досеа, мислам дека сме на добар пат да
го земеме просторот.

Миша даде предлог да отвориме подсметка која што ќе биде чисто за
донации за хаклабот + киријата нели, па ќе може секој да си напраи
траен налог за плаќање на киријата секој месец.

Изброив 10 луѓе + 1 или 2ца се пријавија надвор од листава, така да
мислам дека ќе можеме да се покриваме се додека на сите тука им е
јасно дека без нивниот придонес просторот нема да издржи долго. Затоа
и го употребив зборот „комитмент“.

Мој предлог е да му се јавам утре на човекот што го изнајмува
просторот и да закажам за во петок во 12ч да одиме да го видиме
просторот уште еднаш пред да падне финалната одлука. Кој може и сака
да дојде stay tuned ќе пишам тука да потврдам.

Разговарав со неколку пријатели архитекти и се понудија да ни направат
план за потсредување на просторот бесплатно, исто така се надевам дека
ќе успеам да обезбедам и мрежна инсталација во сите простории.

Тоа е тоа за сега.
- -- 
Арангел
xmpp/mail
ufo \o/ linux.net.mk
http://blog.spodeli.org
-----BEGIN PGP SIGNATURE-----
Version: GnuPG v1.4.11 (GNU/Linux)
Comment: Using GnuPG with Mozilla - http://enigmail.mozdev.org/

iQEcBAEBAgAGBQJOXoc9AAoJEOJshBPknjYKJKoH/R6xe/I4q95yLOWfO6XSHJnk
5sH3PlONPb7TfosAm7OC0NJfc9HDVMnfvSNvq+aFVZQhsrlVE8u1B+iFjV/QoTkM
QyhkqVtyHfx2eaMrfhMos0uW+MX81X6zHu/jX7hBiD6ZFfRpmDlFf+OCyjAftoDh
M1s9xQJklDhDxxyP/ZIw6hOOCROTUPddnORbuU2XH5VUt0oLbmPuE4pqcOwHRMnr
GNCbCsP3JVka1HPJ3NhHmrULPFwtPmdEhwT3gvDd7X7tJx062exSk371iN9v7+sM
yF3bGwOMQYQAYtUTlxX/5RUoZn+QfKiDCWzorypjZnxyVWpsoAXb5MKaaJ4x4sk=
=j1qV
-----END PGP SIGNATURE-----More information about the Ossm-members mailing list