[2s.mk-friends] Fwd: JavaDayS / Java Weekend / JVM Weekend / OSS Weekend :)

Aleksandar D. Balalovski abalalovski at gmail.com
Fri Dec 23 10:28:41 UTC 2011


2011/12/23 Arangel Angov <ufo at linux.net.mk>:
> Како дел од активностите по повод 10 години 2с.мк во 2012 планиравме
> некоја конференција за слободен софтвер така да мислам дека ова е
> добра шанса да напраиме нешто заедно + веќе вчера во хаклаб видов дека
> веќе сте тргнале у таа насока :)
>

Јас мислам дека ова треба да се прави само ако целата активност и
организација се ОГРАДИ од Oracle како компанија која штети на
слободниот софтвер.

Ако тоа е исполнето, генерално идејата е супер.
+1.-- 
http://blog.gemidjy.me || http://wiki.lugola.net
Member of Lugola, 2s.mk, FSF (no.6023),
GnuPG: 754AC43D,

I'm an FSF member -- Help us support software freedom!
http://www.fsf.org/jf?referrer=6023


More information about the Ossm-members mailing list