[2s.mk-friends] Fwd: JavaDayS / Java Weekend / JVM Weekend / OSS Weekend :)

Azder azhder at gmail.com
Fri Dec 23 11:36:16 UTC 2011


Ај мало објаснување за ова:

1.(10.01.2012) Треба да се формира разумна листа на prospective гости и
истата листа да
 се контактира истата пред нова година

Датумиве ми се некако: да ги контактираме пред нова година оние што можи во
јануари ќе ги додадеме....

Се читаме (Se chitame).


2011/12/23 Mite Mitreski <mitemitreski at gmail.com>

> Здраво,
> ако некој од вас си има некакви проблеми со Oracle тоа е негов проблем,
> јас немам никави предрасуди. Можеби не се согласувам со некои одлуки
> на различни компании но мене никоја компанија не ми смета...
>
> Линкот е на http://piratepad.net/ossconmk доколку сметате дека треба да
> се
> додаде некој и мислите дека постои реална шанса да дојде во MK додадете
> го деновиве.
>
> Конференцијата ќе се одржи во секој случај, јас лично би сакал да имаме
> и друг open source technology stack заедно со Јава но нормално нема што
> јас да убедувам некој да се оградува или не од одредни компании бидејќи
> јас не верувам во тоа. А не правам работи во кои не верувам...
>
> Планот од последните 2 дискусии во КИКА и на JUGMK средбата го има на
> http://piratepad.net/ossconmk , тексот е отворен и слободно може да се
> додадат
> работи.
>
> Сумирано тоа што го има во текстот :
>  - Презенатициите мора да бидат за технологии со Open Source лиценца
> (MPL, MIT , Apache, GPL ...
> http://www.opensource.org/licenses/alphabetical )
> Некаков груб Time-line со deadline
>  1.(10.01.2012) Треба да се формира разумна листа на prospective гости и
> истата листа да
> се контактира истата пред нова година
>  2.(13.01.2012) Откако ќе се контактираат луѓето да се направи детален
> план за што имаме
> можнот да им покриеме на гостите ( Хотел, храна, пат ? ) a што можат
> нивните компании
>  3.(15.01.2012) Повик за наши презентери со Долги / Кратки презентации
>  4.(20.01.2012) Фиксирање на планиран буџет и контактирање на компании
> кои би
> биле заинтересирани да ни помогнат
>  5.(25.01.2012) Објава во јавност со регистрација и сл.
>
> Има голем број на делови кои не се спомнати во листата и полека почнуваат
> да се
> дефинираат така да добро би било ако може да пишете ваше мислење или некоја
> забелешка на одредени делови
>
> Поздрав
>
> 2011/12/23 Arangel Angov <ufo at linux.net.mk>
>
>> 2011/12/19 Mite Mitreski <mitemitreski at gmail.com>:
>> > погледнете го маилот долу па ако може размислете дали би биле вие
>> > заинтересирани за вакво нешто. Доколку сте, организацијата би била
>> > така што заедно бараме локација, спонзори и правиме промоција а секој
>> > оделно си е задолжен за предавачите свои.
>>
>> Како дел од активностите по повод 10 години 2с.мк во 2012 планиравме
>> некоја конференција за слободен софтвер така да мислам дека ова е
>> добра шанса да напраиме нешто заедно + веќе вчера во хаклаб видов дека
>> веќе сте тргнале у таа насока :)
>>
>> Значи ако може тука некој да го прати линкот од piratepad од тоа што
>> беше составено вчера за да разгледаат сите и да дадат предлози за
>> предавачи.
>>
>> Мој предлог е да ја финализираме листата, потоа да ги контактираме
>> луѓето да видиме кои од нив би можеле да дојдат со нивен превоз кои не
>> и сл. Откако ќе го знаеме тоа ќе можеме да напраиме буџет и да видиме
>> точно колку пари ни требаат, секако тука ќе ги додадеме и трошоците за
>> логистика што би ги имале тука.
>>
>> Понатаму можеме да размислуваме за подетално поставување на работите,
>> во смисол колку луѓе ќе ни бидат потребни, кој што точно би правел
>> итн. Јас мислам дека треба и мора да вклучиме волонтери на кои што би
>> им понудиле нешто поради тоа што тоа го имам гледано на сите поголеми
>> конференции низ светот, придобивката за нив е што можат од бликсу да
>> гледаат како се организира еден голем настан, да научат многу работи,
>> а за нас дека добиваме нови свежи луѓе во заедницата кои што можеби
>> после тоа ќе се вклучат и во други проекти. Пред се мислам на студенти
>> тука.
>>
>> Па тоа се моите 2 дени.
>> --
>> Арангел
>> xmpp/mail
>> ufo \o/ linux.net.mk
>> http://blog.spodeli.org
>> _______________________________________________
>> Ossm-members mailing list
>> Ossm-members at lists.softver.org.mk
>> http://lists.softver.org.mk/mailman/listinfo/ossm-members
>>
>
>
>
> 2011/12/23 Aleksandar D. Balalovski <abalalovski at gmail.com>
>
>> 2011/12/23 Arangel Angov <ufo at linux.net.mk>:
>>
>> > Како дел од активностите по повод 10 години 2с.мк во 2012 планиравме
>> > некоја конференција за слободен софтвер така да мислам дека ова е
>> > добра шанса да напраиме нешто заедно + веќе вчера во хаклаб видов дека
>> > веќе сте тргнале у таа насока :)
>> >
>>
>> Јас мислам дека ова треба да се прави само ако целата активност и
>> организација се ОГРАДИ од Oracle како компанија која штети на
>> слободниот софтвер.
>>
>> Ако тоа е исполнето, генерално идејата е супер.
>> +1.
>>
>>
>>
>> --
>> http://blog.gemidjy.me || http://wiki.lugola.net
>> Member of Lugola, 2s.mk, FSF (no.6023),
>> GnuPG: 754AC43D,
>>
>> I'm an FSF member -- Help us support software freedom!
>> http://www.fsf.org/jf?referrer=6023
>> _______________________________________________
>> Ossm-members mailing list
>> Ossm-members at lists.softver.org.mk
>> http://lists.softver.org.mk/mailman/listinfo/ossm-members
>>
>
>
> _______________________________________________
> Ossm-members mailing list
> Ossm-members at lists.softver.org.mk
> http://lists.softver.org.mk/mailman/listinfo/ossm-members
>
>
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://lists.softver.org.mk/pipermail/ossm-members/attachments/20111223/3a60912f/attachment.html>


More information about the Ossm-members mailing list