[2s.mk-friends] НСНД Штип 2011

Aleks aleks at slobodensoftver.org.mk
Thu Feb 3 14:14:49 UTC 2011


On 02/02/2011 07:19 PM, Dragan Gorgiev wrote:
> Што се планира за активности во „НСНД“ и каков простор е потребен?
>
> Поздрав,
> Драган Ѓоргиев
> Национална Установа Библиотека „Гоце Делчев“-Штип
>

Здраво, општо актиностите ќе бидат од полето на слободниот софтвер и 
слободната култура.

Се планираат презентации околу слободен софтер македонија, ГНУ/Линукс, 
презентации околу македонскиот хаклаб КИКА, околу отворената-развојна 
платформа Arduino.

Самиот настан ќе биде организиран во стилот на антиконференција и 
точните презентации и работилници ќе се состават на лице место и ќе 
бидат организирани во стилот „Сакам да кажам - сакам да слушам“.

Доколку те интересира, би можел да ја погледнеш темата на оваа листа 
каде што се подготвуваше настанот лани.


Околу просторијата, би ни требала просторија за 20-30тина луѓе како и 
инвертар (столчиња и клупи/маси) каде што би можеле да го одржиме 
настанот. Прожектор си носиме наш.

-- 
Aleksandar (Aleks) Lazarov
- Student at the Faculty of Electronic Engineering and Information 
Technologies, section for Electronics, Radio Engineering and Signal 
Processing
- Member of the Free Software Macedonia Organization
- Ham Radio operator (Z32AL)
- GNU/Linux user.
More information about the Ossm-members mailing list