[2s.mk-friends] Сабота во КИКА

Vladan Popovic vladanovic at gmail.com
Fri Jan 21 08:03:26 UTC 2011


http://bugs.spodeli.org/issues/40

2011/1/21 Aleksandar D. Balalovski <abalalovski at gmail.com>

> Јас ќе дојдам сабота, ќе дојдев и вчера ама сеспоболев.
>
> Како и да е, денес треба со Владан да се видиме да зборниме за websyn
> шо е до кај е, па после утре планирам да дојдам за кој сака да му го
> покажам, кодот од Златната Книга и да го качам на github. Во контекст
> на ова пошто сега сме филтрирани кој можи да работи проекти поврзани
> со програмирање, а јас би сакал да го одржам мајндсетот кон Андроид
> засега (ок, планирам и некако да се вклучам со дивелопмент во Websyn),
> мислам дека ќе е ок ако напрајме еден брејнсторминг за проекти кои
> може да ги интегрираме во некое цело решение, шо знам, ако се заврши
> WebSyn - да се направат мобилни клиенти за сервисот (иако прво треба
> да проработи асолно). Сето тоа значи дека јас би сакал повеќе да
> ставам акцент на тоа шо најдобро знам да го правам - да дудлам. Не, да
> програмирам, и да помагам на другите. Работилници и сл. ствари можда
> се out of question, пошто пробавме, видовме.. шо знам.. освен ако не
> ме разубедите :))
>
> Во контекст на тоа доаѓам недоаѓам. Јас можда имам најмалку право да
> го кажам следново, но во ниеден случај во периодот додека бев отсутен
> не викав „ееееј вчера ќе идев, аеееееј утре ќе дојдам“... кога ми се
> идело идев, кога не не, кога сум можел сум идел, кога не сум можел не
> сум идел. Така да, за волја на вистината, секоја порака шо ќе ја
> добиеме од типот „Одамна сакам да дојдам - и ќе дојдам еве сабота“ -
> игнорирајте ја, пошто тоа не е од никаква корист.
>
> За пари не е проблем, пари нема. :)) Хм, и јас сум врзан со кредит (не
> од кредитна картица - вистински кредит) и секој еден ебан денар ми е
> од голема важност (како и на секој од нас не?). Затоа и прекинав да
> донирам пари, но ветувам дека кога ќе се нормализира работата - а
> очекувам за скоро - ќе продолжам со праксата на донации.
>
> Сашо: зошто доаѓањето ќе го сведиш на минимум? Чисто ме интересира, да
> не испадни ти навлагувам во приватен живот and staff.
>
> не ми текнува друго да пишам, ќе пингам ако ми текни.
> позз4е
>
> --
> http://blog.gemidjy.me || http://wiki.lugola.net
> Member of Lugola, 2s.mk, FSF (no.6023),
> GnuPG: 754AC43D,
>
> I'm an FSF member -- Help us support software freedom!
> http://www.fsf.org/jf?referrer=6023
> _______________________________________________
> Ossm-members mailing list
> Ossm-members at lists.softver.org.mk
> http://lists.softver.org.mk/mailman/listinfo/ossm-members
>
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://lists.softver.org.mk/pipermail/ossm-members/attachments/20110121/3d8d4f2a/attachment.html>


More information about the Ossm-members mailing list