[2s.mk-friends] Сабота во КИКА

Damjan Georgievski penguinista at mail.net.mk
Tue Jan 25 12:43:00 UTC 2011


>> Што се однесува на дежурствата, може да се направи една листа која потоа ќе
>> стои на wiki за кои луѓе ќе ја преземат оваа обврска. Па потоа ќе се
>> ротираме на една недела.
>
> Фино е да се направи листа, ама за ротирање малце незгодно е, да не
> испадне на кај
> како луѓето што работат на смени да се мењаме :) Можеби е подобро да се направи
> врз база на датум кога има настани (кој што го интересира на тој
> настан на одреден датум да
> иде). Макаршто за подобра контрола и да не се бркаме од ден за ден со
> клучеви, проектор и
> слични зезалици се согласувам дека подобро е дежурството да биде на една недела.

Да беше за интересно нема да требаше да бидат дежурства.

Поентата е дека се бараат луѓе кој таа недела кога се дежурни ќе 
преземат целосна одговорност за хаклабот - без разлика што се случува во 
него.

Одговорностите вклучуваат:
- да се отвори навреме хаклабот (без разлика колку настани има во неделата)
- да се донесе проектор
- да се затвори хаклабот
- да се собере проектор и да се предаде на следниот дежурен
- хаклабот да се остави во првобитната состојба

Ако таа 1 недела кога ќе си дежурен не можеш да стигнеш на нешто, ќе 
замолиш некого да те замени, па ќе му вратиш - али ја за тоа не сакам да 
знам :)-- 
дамјанMore information about the Ossm-members mailing list