[2s.mk-friends] Едно лето

Damjan Georgievski penguinista at mail.net.mk
Wed Jun 15 10:42:13 UTC 2011


> Во разговор со повеќе од учесниците, некако ми делуваат заплашено кон
> занив-сеуште непознаните поими git, svn, version control етц. Дали би
> можеле да напраиме уште една техничка работилница/презентации каде што
> би им рекле на студентите/учесниците - донесе те лаптопи доколку имате и
> ќе ви помогнеме/покажеме како да го инсталирате алатките :)

може да се направи било што, иако мислам дека сега веќе е подобро ако
тоа се прави во помали групи. Така да менторите може да си закажат
неколку саати во Хаклаб да се сретнат со студентите, да им го подесат
компјутерот, да им го покажат проектот и алатките итн.


-- 
дамјанMore information about the Ossm-members mailing list