[2s.mk-friends] Прашање

Damjan Georgievski penguinista at mail.net.mk
Wed Mar 9 11:11:49 UTC 2011


> Да  не знае случајно некој како функционира интернетот во автобусот во
> Скопје, која опрема ја користи и колку пари чини истата. Прочитав дека
> Неотел им ја отстапила опремата бесплатно, ама јас не знам што опрема е
> потребна, колку пари би чинела отприлика истата и како работи (на пр.
> ако има рутер во истиот како комуницира со предавателот, ако има, со
> помош на кој систем има постојан интернет)?

wimax е интернетот. wimax подржува мобилност, слично како и 3Gто

-- 
дамјанMore information about the Ossm-members mailing list