[2s.mk-friends] Календар на активности во следниов период

Damjan Georgievski penguinista at mail.net.mk
Sat Mar 26 17:05:34 UTC 2011


Имате календар на http://is.gd/3ox4xK кој што редовно се ажурира

Еве ја агендата засега, овие работи се сите скоро 100% сигурни.


Сабота-Недела, 2 до 3 април:
· НСНД Штип http://wiki.spodeli.org/NSND/2011/Штип
· локален НСНД, Алекс веќе има пишано претходно,
· запишете се ако сакате да одите од Скопје да рачунаме за превоз


Среда, 6 април
· Gnome 3 release partie во хаклаб КИКА, Скопје
· http://wiki.spodeli.org/GNOME3_Release_Party


Среда, 13 април
· Firefox 4 release partie во Галерија 7, Скопје
· ќе има торта! и изненадувања


Сабота-Недела, 16-17 април
· НСНД Белград
· http://groups.google.com/group/nistasenecedogoditi
 ова ќе биде регионално НСНД - доаѓаат луѓе од хрватска, србија и
 македонија - колку што знам
· кој сака да оди, нека се пријави на горната група за да ви договорат
 спиење, плус ќе треба да се договориме за превоз


Сабота-Недела, 28-29 мај
· НСНД Охрид
· http://wiki.spodeli.org/NSND/2011/Охрид
· и ова ќе биде регионално НСНД и треба да дојдат гости од Бугарија,
Грција, Хрватска, Македонија, Србија, Косово
· пријавување тука
· плус, најверојатно ќе се остане повеќе денови со гостите - кој сакаPS.
исто така во вашиот софтвер за календари може да се претплатите на
http://www.google.com/calendar/ical/novica%40slobodensoftver.org.mk/public/basic.ics

и да ги добивате сите промени автоматски. Кој користи Google Calendar
тоа се прави вака:
Во левиот sidebar „Other Calendars“ -> Add -> „Add by Url“ и се внесува
горното url-- 
дамјанMore information about the Ossm-members mailing list