[2s.mk-friends] LED Cube

Aleks aleks at slobodensoftver.org.mk
Tue May 17 13:43:14 UTC 2011


Поради технички причини, изградбата на коцката се одвива многу бавно.

Потребни се идеи за следниот проблем:

Хоризонталната матрица за правење на спратовите е направена со димензии 
така што диода од диода ќе има 25мм растојание. Проблемот настанува при 
наоѓањето на соодветна жица која што треба да ги има следните 
карактеристики - тенка (од 0.5 - 1мм дебелина), цврстина (да не се витка 
многу) и да има мал специфичен отпор (челикот има голем) со која што ќе 
може да се лемат диодите една со друга во вид на дводимензионална матрица.

Пример за ова би било поцинкувана бакарна жица која што се наоѓа во 
железари, но  не успеав да најдам потенка од 2мм.

Доколку некој има идеја нека каже.

-- 
Aleksandar (Aleks) Lazarov
- Student at the Faculty of Electronic Engineering and Information Technologies, section for Electronics, Radio Engineering and Signal Processing
- Member of the Free Software Macedonia Organization
- Ham Radio operator (Z32AL)
- GNU/Linux user.
More information about the Ossm-members mailing list