[2s.mk-friends] Android за BeagleBoard-xM

Jovan Kostovski chombium at gmail.com
Thu May 19 13:57:19 UTC 2011


2011/5/19 Damjan Georgievski <penguinista at mail.net.mk>:
> Ако некој успешно искомпајлирал Android за BeagleBoard-xM да сподели
> искуства? Од каде го симна Android-от, дали требаше дополнителни печеви,
> која процедура ја следеше итн.
>
> Јас пробав со миљон процедури кои ги најдов на google, но компајлирањето
> паѓа со грешка која не можам да ја решам.

Хм.... ај да си играме заедно...

Овие се фалат дека портирале а колку што ѕирнав имаат и добра
документација за компајлирање:
http://beagleboard.org/project/rowboat/
http://labs.embinux.org/index.php/Main_Page
Имаат и видео на youtube:
http://www.youtube.com/watch?gl=US&hl=hi&v=nADn_vNVEKw

btw. Сеавус пред некое време се пофалија дека избилдале Android 3ка на
BeagleBoard-xM. Да прашаме некој таму

ПОЗДРАВ, Чомбе


More information about the Ossm-members mailing list