[2s.mk-friends] Android за BeagleBoard-xM

Vasko Mitanov vaskom at mail.com.mk
Thu May 19 14:16:46 UTC 2011


On 05/19/2011 03:57 PM, Jovan Kostovski wrote:
> 2011/5/19 Damjan Georgievski<penguinista at mail.net.mk>:
>> Ако некој успешно искомпајлирал Android за BeagleBoard-xM да сподели
>> искуства? Од каде го симна Android-от, дали требаше дополнителни печеви,
>> која процедура ја следеше итн.
>>
>> Јас пробав со миљон процедури кои ги најдов на google, но компајлирањето
>> паѓа со грешка која не можам да ја решам.
> Хм.... ај да си играме заедно...
>
> Овие се фалат дека портирале а колку што ѕирнав имаат и добра
> документација за компајлирање:
> http://beagleboard.org/project/rowboat/
> http://labs.embinux.org/index.php/Main_Page
> Имаат и видео на youtube:
> http://www.youtube.com/watch?gl=US&hl=hi&v=nADn_vNVEKw
>
> btw. Сеавус пред некое време се пофалија дека избилдале Android 3ка на
> BeagleBoard-xM. Да прашаме некој таму
>
> ПОЗДРАВ, Чомбе
> _______________________________________________
> Ossm-members mailing list
> Ossm-members at lists.softver.org.mk
> http://lists.softver.org.mk/mailman/listinfo/ossm-members
Aj deneska ako se zbirate u hakeriskiot klub ke se zezame malce na
ovaa tema posto mi deluva chelenxing :-)

Vasko
More information about the Ossm-members mailing list