[2s.mk-friends] Android за BeagleBoard-xM

Vladimir Zdraveski zdraveski.vladimir at gmail.com
Thu May 19 14:40:20 UTC 2011


Здраво,

  не сум компајлирал од сорс, пробував со готов имиџ. Мислам дека
упатствата таму се ок.
     http://beagleboard.org/project/rowboat/

<http://beagleboard.org/project/rowboat/>  Ако пробуваш на плочка,
внимавај на Revision *X*.
  Ако користиш usb hub за периферии, тој треба да има сопствено
напојување.

Поздрав,
Владимир Здравески

2011/5/19 Vasko Mitanov <vaskom at mail.com.mk>

> On 05/19/2011 03:57 PM, Jovan Kostovski wrote:
>
>> 2011/5/19 Damjan Georgievski<penguinista at mail.net.mk>:
>>
>>> Ако некој успешно искомпајлирал Android за BeagleBoard-xM да сподели
>>> искуства? Од каде го симна Android-от, дали требаше дополнителни печеви,
>>> која процедура ја следеше итн.
>>>
>>> Јас пробав со миљон процедури кои ги најдов на google, но компајлирањето
>>> паѓа со грешка која не можам да ја решам.
>>>
>> Хм.... ај да си играме заедно...
>>
>> Овие се фалат дека портирале а колку што ѕирнав имаат и добра
>> документација за компајлирање:
>> http://beagleboard.org/project/rowboat/
>> http://labs.embinux.org/index.php/Main_Page
>> Имаат и видео на youtube:
>> http://www.youtube.com/watch?gl=US&hl=hi&v=nADn_vNVEKw
>>
>> btw. Сеавус пред некое време се пофалија дека избилдале Android 3ка на
>> BeagleBoard-xM. Да прашаме некој таму
>>
>> ПОЗДРАВ, Чомбе
>> _______________________________________________
>> Ossm-members mailing list
>> Ossm-members at lists.softver.org.mk
>> http://lists.softver.org.mk/mailman/listinfo/ossm-members
>>
> Aj deneska ako se zbirate u hakeriskiot klub ke se zezame malce na
> ovaa tema posto mi deluva chelenxing :-)
>
> Vasko
>
>
> _______________________________________________
> Ossm-members mailing list
> Ossm-members at lists.softver.org.mk
> http://lists.softver.org.mk/mailman/listinfo/ossm-members
>-- 

**
------------------------------
*Vladimir Zdraveski, B.Sc.*
*junior teaching and research assistant*

Informatics and Computer Engineering
Faculty of Electrical Engineering and Information Technology
Skopje, R.Macedonia
web: http://www.e-tnc.com/ <http://zdr.vlad.tripod.com/>

*Embedded systems designer and programmer
*SIvA - designs that work around the clock across the world
Skopje, R.Macedonia
web: http://www.siva.mk/ <http://zdr.vlad.tripod.com/>
------------------------------
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://lists.softver.org.mk/pipermail/ossm-members/attachments/20110519/57ea6834/attachment.html>


More information about the Ossm-members mailing list