[2s.mk-friends] Android за BeagleBoard-xM

Damjan Georgievski penguinista at mail.net.mk
Fri May 20 11:40:42 UTC 2011


>> Ако некој успешно искомпајлирал Android за BeagleBoard-xM да сподели
>> искуства? Од каде го симна Android-от, дали требаше дополнителни печеви,
>> која процедура ја следеше итн.
>>
>> Јас пробав со миљон процедури кои ги најдов на google, но компајлирањето
>> паѓа со грешка која не можам да ја решам.
> 
> Хм.... ај да си играме заедно...
> 
> Овие се фалат дека портирале а колку што ѕирнав имаат и добра
> документација за компајлирање:
> http://beagleboard.org/project/rowboat/
> http://labs.embinux.org/index.php/Main_Page
> Имаат и видео на youtube:
> http://www.youtube.com/watch?gl=US&hl=hi&v=nADn_vNVEKw

абе и ја знаев на google да барам :)

> btw. Сеавус пред некое време се пофалија дека избилдале Android 3ка на
> BeagleBoard-xM. Да прашаме некој таму

ниш не кажуваат

-- 
дамјанMore information about the Ossm-members mailing list