[2s.mk-friends] NSND Охрид последен повик

linuxmk linuxmk at gmail.com
Wed May 25 23:20:08 UTC 2011


Moze da se dojde taka random ? neli? :)

2011/5/26 Damjan Georgievski <penguinista at mail.net.mk>

> Како што (се надевам) знаете, овој викенд во Охрид е првиот регионален
> НСНД настан во Македонија.
>
> NSND - ништа се нече догодити е анти-конференција или гиковско-хакерски
> дружијанац, a овојпат во Охрид ни доаѓаат луѓе од хаклабите во хрватска,
> србија, бугаријa, албанија, косово.
>
> За тие што не биле на НСНД до сега, некоја посебна агенда нема. Главната
> цел е запознавање и споделување на знаење и искуства. Обично во првите 2
> саати се прави некој план ако некој има нешто што сака да го презентира.
> Ако нема, идеме на пица и на пиво (или кој што сака по желба).
>
> збирно место е сабота во 12 часот, тука:
> http://wiki.spodeli.org/NSND/2011/Охрид#Accommodation
> (вила Ѓоле, кај што ќе бидат сместени повеќето гости)
>
>
> Што се однесува до превозот до Охрид… не е баш најдоговорено:
> До сега во список имам 4 коли кои идат за Охрид:
> Уфо, Новица, Тамара, Јована - тргаат сабајле во петок
> Божидар, Алекс, Владан, Бојан - тргаат поручек во петок
> Јас, Тања, Марија, Гемиџи - тргаат поручек во петок
> Марија, Бојан ++ - тргаат сабајле во сабота
>
> Златко, Глиша, Стама и Аждер - ќе треба да ве сместиме негде -- и… тоа е
> сѐ што имам на списокот… друг некој ако нема кола, ќе мора со аутобус да
> иде.
>
>
> е, да, официјален јазик ќе биде англиски - да си знаете
>
>
> --
> дамјан
> _______________________________________________
> Ossm-members mailing list
> Ossm-members at lists.softver.org.mk
> http://lists.softver.org.mk/mailman/listinfo/ossm-members
>
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://lists.softver.org.mk/pipermail/ossm-members/attachments/20110526/1eeebd1a/attachment.html>


More information about the Ossm-members mailing list