[2s.mk-friends] Локален ArchLinux mirror

Damjan Georgievski penguinista at mail.net.mk
Wed Oct 26 17:02:01 UTC 2011


On нед, 16 окт 2011 21:29:20 CEST, Aleks wrote:
> Слободен Софтвер Македонија во соработка со Неотел подигна локален
> ArchLinux mirror. Истото е достапно на следниве локации :
>
> http://arch.linux.net.mk/
> http://arch.softver.org.mk/
>
> За да го користите серверот додадете ја следната линија во вашиот
> /etc/pacman.d/mirrorlis :
>
> Server = http://arch.linux.net.mk/archlinux/$repo/os/$arch
>
> Овие неколку дена ќе се тестира серверот, па доколку имате какви било
> проблеми пишете тука. Откако ќе се осигураме дека серверот работи како
> што треба ќе го пријавиме како официјален ArchLinux сервер.
Изгледа дека само што се појави во pacman-mirrorlist-20111026-1

+## Macedonia
+#Server = http://arch.linux.net.mk/archlinux/$repo/os/$arch
+


-- 
дамјанMore information about the Ossm-members mailing list