[2s.mk-friends] КИКА: просторија

Arangel Angov ufo at linux.net.mk
Mon Sep 19 20:43:53 UTC 2011


-----BEGIN PGP SIGNED MESSAGE-----
Hash: SHA1

ОК, еве како стојат работите моментално.

Во оваа просторија сигурно сме до 6ти октомври кога доаѓаат луѓе од
министерство за економија во чија сопственост е просторот - првична
информација е дека доаѓаат да го мењаат брави и сл. така да ќе треба
да си бараме решение.

Веќе се пријавија некои луѓе што би можеле да издвојуваат секој месец
пари за трошоците за КИКА (кирија, струја, кафе итн), е сеа финтата е
што ни треба да собереме што е можно повеќе пари унапред за да бидеме
сигурни дека ќе имаме доволно пари за трошоците за просторијата на
илинденска на пример (тоа е она што го најдовме досега бар). Некои
луѓе веќе дадоа, а некои изразија подготвеност да дадат пари унапред
за 6 месеци, па мојот предлог е да се собереме на 1ви октомври во 17ч
во КИКА и да видиме колку пари ќе успееме да собереме. Ако собереме
доволно пари за трошоците за првите 6 месеци (толку е минималниот
договор за изнајмување на просторот) би можеле да одиме и да го земеме
просторот.

*Ако некој може да даде унапред пари и за помалку од 6 месеци и тоа е
ОК, ни треба таа иницијална сума да се собере за да знаеме дека можеме
да го испочитуваме договорот со агенцијата.

Во спротивно ќе имаме 6 дена да се иселиме од тука бидејќи не знаеме
што точно ќе се случи.

Тоа е тоа, од нас зависи дали ќе собереме доволно пари или ќе го
затвориме хаклабот.

Do or do not, there is no "try".
- -- 
Арангел
xmpp/mail
ufo \o/ linux.net.mk
http://blog.spodeli.org
-----BEGIN PGP SIGNATURE-----
Version: GnuPG v1.4.11 (GNU/Linux)
Comment: Using GnuPG with Mozilla - http://enigmail.mozdev.org/

iQEcBAEBAgAGBQJOd6mEAAoJEOJshBPknjYKIH0H/2NvTsPjiEwXo4/5kkNWN88s
ERc9U89L8qPzCAjAijI7nKQKQkWM/cxsWIvM9BxOyXv3uNe8cMCWWNSC7WR0MK6Z
B5mkzpZzG44wI7VGhCnEoKPnLOsn56CoaNEP6o/zGGKEololg6AKtE9fdFFl8iXO
qbahGHloRC2EUzEgMHnACC54UsGJ+4JffRsgSv833dKycH4hQD358SkXuzY9sW50
4JHGWq36rtxURF4DqAUUyXchgGwH60pqqk/yK9rLPw3FoocTnwFHlDfJweIt5NPF
BP5HiBmfnqjbCbYrBtQPy7bYPyZqMLaTjnBwh6FURmNlmejt+VukR21JXwjKuaU=
=sigm
-----END PGP SIGNATURE-----More information about the Ossm-members mailing list