[2s.mk-friends] Проблем со wireless adapter на Ubuntu

Blagoj Petrushev b.petrushev at gmail.com
Sun Aug 12 23:11:44 UTC 2012


Здраво,

имам лаптоп со:

Atheros AR928X Wireless Network Adapter (PCI-Express)

со Ubuntu на него, домашната мрежа ја покажува со јачина од 75% (во
просек; се движи од 65-79%). Другите wifi devices работат непречено,
т.е. со целосен сигнал.

Не се сеќавам дека нешто сум направил пред да се појави проблемот.

Како да направам дијагностика?
Дали е познат проблем?

Фала,
Баже


More information about the Ossm-members mailing list