[2s.mk-friends] Проблем со wireless adapter на Ubuntu

Damjan Georgievski penguinista at mail.net.mk
Mon Aug 13 01:00:45 UTC 2012


On 13.08.2012 01:11, Blagoj Petrushev wrote:
> Здраво,
>
> имам лаптоп со:
>
> Atheros AR928X Wireless Network Adapter (PCI-Express)
>
> со Ubuntu на него, домашната мрежа ја покажува со јачина од 75% (во
> просек; се движи од 65-79%). Другите wifi devices работат непречено,
> т.е. со целосен сигнал.
>
> Не се сеќавам дека нешто сум направил пред да се појави проблемот.
>
> Како да направам дијагностика?
> Дали е познат проблем?

Што точно е проблемот? 75%?
А кои се другите уреди?

Таа вредноста во проценти не значи скоро ништо, и afaik не ни може да 
споредуваш од различни чипсети.

А Atheros wifi-јата имаат поголема сензитивност споредено со другите 
(или барем така беше)


-- 
дамјанMore information about the Ossm-members mailing list