[2s.mk-friends] Проблем со wireless adapter на Ubuntu

Blagoj Petrushev b.petrushev at gmail.com
Mon Aug 13 11:47:46 UTC 2012


Здраво, фала на брзите одговори.

Има проблем, да. Губи пакети просечно околу 18%. Реално, бавно се
отвораат страниците, пр. google redirect или wikipedia.

Другите уреди се лаптоп со dual boot Ubuntu / WinXP и HTC smartphone.
Работат непречено.

Ќе пробам (кога ќе се вратам дома) да видам и рутерот што кажува.

Инаку, можно е да направив kernel update пред да се појави проблемот.
Мислам дека има нов update што не ми е направен, па ќе го пробам
подоцна и тоа.

Баже


More information about the Ossm-members mailing list