[2s.mk-friends] Куќен ред КИКА

Jovan Kostovski chombium at gmail.com
Sun Aug 19 10:34:43 UTC 2012


Здраво,

2012/8/18 Arangel Angov <ufo at linux.net.mk>:
> Предлог точка:
> - Забрането внесување и конзумирање алкохол.
> Причина:
> Хаклабот не е место за журки, начукување и преспивање, галамење до
> ниедно време и вознемирување на комшиите. Кој сака да работи е
> добредојден, за журки има пабови, дискотеки, кафичи и сл. Имаше повеќе
> инциденти поврзани со алкохол, не е во ред хаклабот да стане познат
> како простор каде што сите нешо се курцаат и се пијанчат, пошто не е и
> тоа замислата, а веќе имаше поплаки од неколку луѓе па и од комшииите.
> Не очекувам сите да контаат дека треба да се одговорни (би било тоа
> добар свет за живеење) затоа и предлагам да го претвориме ова у
> правило - ако не го почитуваш не си повеќе добредојден, simple as
> that.


+100

У 3C2D


More information about the Ossm-members mailing list