[2s.mk-friends] Куќен ред КИКА

Damjan Janevski miopa at bagra.org
Wed Aug 22 12:58:22 UTC 2012


Хаклабот е место И за работа, ама ако се усвои предлогот, постепено ќе се
претвори во место САМО за работа, и ќе стане досадно и интересните луѓе
поретко ќе доаѓаат и креативноста ќе исчезне итн.


2012/8/18 Arangel Angov <ufo at linux.net.mk>

> Предлог точка:
> - Забрането внесување и конзумирање алкохол.
>
> Причина:
> Хаклабот не е место за журки, начукување и преспивање, галамење до
> ниедно време и вознемирување на комшиите. Кој сака да работи е
> добредојден, за журки има пабови, дискотеки, кафичи и сл. Имаше повеќе
> инциденти поврзани со алкохол, не е во ред хаклабот да стане познат
> како простор каде што сите нешо се курцаат и се пијанчат, пошто не е и
> тоа замислата, а веќе имаше поплаки од неколку луѓе па и од комшииите.
> Не очекувам сите да контаат дека треба да се одговорни (би било тоа
> добар свет за живеење) затоа и предлагам да го претвориме ова у
> правило - ако не го почитуваш не си повеќе добредојден, simple as
> that.
> --
> Арангел
> xmpp/mail
> ufo \o/ linux.net.mk
> http://blog.spodeli.org
> _______________________________________________
> Ossm-members mailing list
> Ossm-members at lists.softver.org.mk
> http://lists.softver.org.mk/listinfo/ossm-members
>
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://lists.softver.org.mk/pipermail/ossm-members/attachments/20120822/9579d86a/attachment.html>


More information about the Ossm-members mailing list