[2s.mk-friends] Куќен ред КИКА

Blagoj Petrushev b.petrushev at gmail.com
Wed Aug 22 14:27:15 UTC 2012


Здраво,

Disclaimer: јас не придонесувам парично во хаклабот, ниту во негово
одржување. Ако е некој придонес, сум правел сподели знаење презентации
различен интерес и досег.

Ова погоре е битно, зашто не секој може легитимно да си го даде
мислењето за функционирањето на хаклабот и неговиот дневен ред.
De facto, иако без официјални звања, постојат луѓе што го одржуваат
хаклабот, парично и трудбено, кои во интерес на краткоста овде ќе ги
наречам домари.

Мој предлог е домарите и званично да си формираат тело кое ќе си
донесе куќен ред и ќе си одлучи:
- дали (и ако да, кога) ќе може да се внесува и конзумира алкохол во хаклабот
- како ќе се санкционираат нередот и нечистотијата (нередот може да
доведе и до законски проблеми)
- за креативниот процес не знам

Знам дека ова звучи релативно конзервативно, но не знам кој верува
дека од феудално општество може веднаш да влеземе во децентрализирана
република со граѓански права. Во спротивно, секој (па и јас) ќе може
да го гради куќниот ред на хаклабот без никакви обврски и
одговорности.


Баже


More information about the Ossm-members mailing list