[2s.mk-friends] Куќен ред КИКА

Darko Stojkovski dar3.st at gmail.com
Wed Aug 22 15:49:51 UTC 2012


Нели всушност проблемот е галамата и недоличното однесување предизвикано од алкохолот. 
Нека се забрани, санкционира и искорени тоа недолично однесување и верувам дека сите ќе се задоволни

Damjan Janevski <miopa at bagra.org> wrote:

>2012/8/22 Igor Stamatovski <igor.stamatovski at gmail.com>
>
>> Од друга страна пак што има разлика помеѓу
>>
>> Забрането внесување и конзумирање алкохол
>> Забрането фрлање на отпадоци и правење ѓубре
>>
>
>Фрлањето ѓубре е проблем само по себе. Алкохолот, напротив, понекогаш
>може
>да продонесе за попријатна и поопуштена атмосфера.
>
>Општо, размислувањето дека со забранување на супстанции може да се
>решаваат
>социјални проблеми толку многу пати се покажало како fail што сум
>изненаден
>дека сеуште е актуелно.
>
>
>> Тоа исто  така значи дека и пушење цигари на терасите е непожелно
>> бидејќи после тоа остава
>> ѓубре од пикавци кое никој не го фрла, и создава слика на неуредност
>и
>> нехигиена. Карактеристики
>> кои исто така се многу ценети од гик културата (види. Sheldon, The
>Big
>> Bang Theory), и кои го поттикнуваат
>> креативниот процес наместо да го потиснуваат.
>
>
>Ако нешто треба да се забрани тоа е гледање ТВ серии.
>_______________________________________________
>Ossm-members mailing list
>Ossm-members at lists.softver.org.mk
>http://lists.softver.org.mk/listinfo/ossm-members

-- 
Sent from my Android phone with K-9 Mail. Please excuse my brevity.More information about the Ossm-members mailing list