[2s.mk-friends] Куќен ред КИКА

Boris Kuzmanov boriskuzmanov2 at gmail.com
Fri Aug 24 16:45:43 UTC 2012


Здраво,

Долго време не сум бил во хаклабот и не знам што се има случувано, освен
Њук што се извинуваше за нешто, што баш и не го сконтав тој мејл. Ама
додека идев почесто и доста луѓе сме останувале до покасно, немало никакви
гужви. Ок, нема везе тоа...

Мене искрено сеедно ми е дали ќе се дозволи конзумирање на алкохол или не
во хаклабот, но повеќе сум против забраната. И до сега многу пати се пиело
пиво и нема некој што не донел пиво, па не се дешавале глупости, барем не
додека идев таму...

Мислам дека нема потреба од забрана, туку малку да проработи свеста на тие
што претерале и кога веќе се има случено тоа што било, самиот да заклучи
дали е во ред или не.  Сите се доволно зрели за да сфатат дека тоа што го
направиле дека не е во ред и не смее да се повтори.

Нека се пие пиво, но во граници на нормалата, се над неа не е во ред. И тоа
дека луѓето се покреативни со неколку капки алкохол повеќе, што знам баш...
 Можеби некој е покреативен и помотивиран ако удри една партија секс, онака
во собата кајшто ќе работи. Или пак повеќе му иде програмирањето ако тоа го
прави гол, па не значи дека сето тоа треба да го прави во хаклабот. Знам,
глупа споредба, ама така некако е работата и со алкохолот. :)

Или пак за да се избалансира „за-против“, може да се дозволи пиење само во
одредени денови и во одреден период. Пример, сабота после „Сподели знаење“
или понеделник после „Прва помош“.

Поздрав,
Борис Кузманов
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://lists.softver.org.mk/pipermail/ossm-members/attachments/20120824/b75c697a/attachment.html>


More information about the Ossm-members mailing list