[2s.mk-friends] Куќен ред КИКА

Blagoj Petrushev b.petrushev at gmail.com
Fri Aug 24 18:15:19 UTC 2012


Предлог алтернатива:

- Ако дежурниот увиди дека децибелите во хаклаб не се намалуваат и
покрај тоа што е поминато 22ч, има обврска да го затвори хаклабот
_веднаш_.

- Ако се случил инцидент (и ретроградно), на одговорното лице (не мора
да значи дежурниот) кое го отворило хаклабот му се одзема клучот.

Ќе ве потсетам пак - има де факто луѓе одговорни за одржување на
хаклабот (домари, гејт-кипери дежурни- ватевр), доброволно ја
преземале таа обврска, одвојуваат време и/или пари за хаклабот, сметам
дека тие имаат право да го изградат куќниот ред.

За крај - ако имало интервенции кои не ја завршиле улогата, сметам
дека забраната за внесување на алкохол е добра одлука, би се рекло
regrettable but necessary.


Баже


More information about the Ossm-members mailing list