[2s.mk-friends] жени во слободен софтвер - иницијатива на унеско

Misha Popovikj popmisa at gmail.com
Fri Aug 31 13:20:16 UTC 2012


Здраво

УНЕСКО собира информации за иницијативи поврзани со подобрување на
улогата на жени во светот на слободниот софтвер.

Ќе сака некој да подготви краток текст, не неопходно поголем од страна
кој како 2с.мк ќе им го пратиме? Ана, Јована, Марија, Тамара...? Некој
друг?

http://www.unesco.org/new/en/media-services/single-view/news/unesco_is_looking_for_initiatives_promoting_womens_role_in_free_and_open_source_software/

поздрав

Misha Popovikj
http://stream.kiberkotle.net


More information about the Ossm-members mailing list