[2s.mk-friends] Одржување на курсеви во хаклаб

Goran Peoski goranpeo at gmail.com
Tue Dec 4 16:47:16 UTC 2012


>
> За таа целна возраст Python или Ruby или Javascript повеќе би одговарал…
> веќе некое време се мислиме да организираме нешто базирано на Mozilla
Hackasaurus http://hackasaurus.org/en-US/ но се чини во моментов нема
доволно person-power.

Колкав (каков person-power) е потребен?

Инаку, се сложувам дека C++ не е баш за основци, можеби за 16-17 годишни.

Подобро би било да започнат со JavaScript (и сродните web технологии) за да
можат веднаш да добијат позитивни резултати за својот напор и да се
охрабрат да одат понатаму си Python/Ruby.

Ако ништо друго, ќе знаат да си направат сајт или барем да чепкаат по туѓи
:)
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://lists.softver.org.mk/pipermail/ossm-members/attachments/20121204/a42d7e11/attachment.html>


More information about the Ossm-members mailing list