[2s.mk-friends] Повик за организирање на локални НСНД настани

Azder azhder at gmail.com
Mon Feb 13 20:46:26 UTC 2012


Хај,
имаше нешто муабет за правење јава група во битола, па можи истите тие ќе
се заинтересираат и за НСНД како анимација. Само идеја.

Се читаме (Se chitame).


2012/2/13 Aleks <aleks at slobodensoftver.org.mk>

> Две години по ред се организираат локални НСНД настани низ градовите во
> Македонија (до сега, Штип, Куманово и Струмица).
>
> Ова е отворен повик за пријавување на организатори за организирање на
> локални НСНД настани во гореспоменатите градови (да го задржиме
> континуитетот), но се разбира листата не е ограничена само на тие градови.
>
> Што е потребно од организаторот да направи, да обезбеди :
>
> 1. Простоија за одржување на настанот (сам треба да процеени колкава ќе е
> потенцијалната публика + луѓето кои што ќе доаѓаат од Скопје)
> 2. Да обезбеди инфраструктура - интернет, мрежа, продолжни. Воглавно со
> нас си носеме мала мрежна инфраструктура (мрежни кабли, напонски, рутер,
> понекогаш и интернет)
> 3. Доколку се престојува повеќе од еден ден (преку викенд) да најде
> соодветно место за преспивање - хостел, хотел. Доколку градот е близу
> Скопје (пример - Куманово), нема потреба од ваква работа.
> 4. Да го изрекламира настанот на соодветната публика. НСНД настаните се
> таргетирани кон ИТ публика и не би биле интересни за секого.
>
> Доколку при наоѓањето на просторијата за организирање на настанот, на
> локалниот организатор му е потребна некоја правна процедура (барање итн),
> слободно може да пише на листа и да добие такво барање од „Слободен Софтвер
> Македонија“ кое ќе може да го искористи за добивање на просторијата.
>
> Горе-доле слободните термини за организирање на локални НСНД настани се
> овиее :
>
> 25-26 Февруари - НСНД Куманово - организирањето е во тек - Дарко и Шојиќ
> 31.02-01.03 Март/Април - НСНД Штип - потребен организатор/и !
> Почеток/средина на септември - НСНД Струмица - потребен организатор/и!
>
> Термините се вака распоредени за да има доволно време помеѓу нашите
> локални НСНД настани и меѓународните НСНД настани на балканот кои се
> планирани
>
> 21-22 Април - НСНД Белград
> 9-10 Јуни - НСНД Охрид
> Средина на Август - НСНД Сплит
>
> Ова воедно го кажувам, доколку има некој заинтересиран за посетување на
> овие НСНД настани, да може да се подготвува и планира од сега (неколку
> месеци однапред)
>
> Секој кој сака да се нафати да организира во горенаведените градови (Штип
> и Струмица) нека се пријави на оваа мејлинг листа. Доколку некој друг сака
> да организира некаде на друго место/град истотака нека пише тука.
>
>
> --
> Aleksandar (Aleks) Lazarov
> - Student at the Faculty of Electronic Engineering and Information
> Technologies, section for Electronics, Radio Engineering and Signal
> Processing
> - Member of the Free Software Macedonia Organization
> - Ham Radio operator (Z32AL)
> - GNU/Linux user.
>
> ______________________________**_________________
> Ossm-members mailing list
> Ossm-members at lists.softver.**org.mk <Ossm-members at lists.softver.org.mk>
> http://lists.softver.org.mk/**mailman/listinfo/ossm-members<http://lists.softver.org.mk/mailman/listinfo/ossm-members>
>
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://lists.softver.org.mk/pipermail/ossm-members/attachments/20120213/151a58e7/attachment.html>


More information about the Ossm-members mailing list