[2s.mk-friends] Отуѓување

Arangel Angov ufo at linux.net.mk
Sat Feb 25 19:53:33 UTC 2012


http://m.youtube.com/index?desktop_uri=%2F&gl=US#/watch?v=0s49TfL-7-Q
On Feb 25, 2012 8:45 PM, "Blagoj Petrushev" <b.petrushev at gmail.com> wrote:

> Здраво на сите,
>
> Крајно сум разочаран од некои статуси што прелетаа на твитер денес.
> Едно е да го тролаш макракомет, друго е да ги тролаш робомак и енгејџ,
> каде што има луѓе со кои заедницата и/или 2смк соработува на полабав
> или посериозен начин. Колку што знам еден член на 2смк беше на
> робомак, двајца на енгејџ.
>
> Зашто, освен моменталната сатисфакција и некое чувство на надмоќ, има
> и башка последици на отуѓување на (барем) некои луѓе од овие
> организации. Оти ова денес не беше само поединечно тролање од некои
> луѓе, туку беше фазон на нснд повеќе од робомак/енгејџ, демек, нашата
> организација праи практични и корисни ствари, а другите блебетат и
> слично.
>
> Или што знам, може само ја така го исперцепирав.
> Само да не биде - се фалам се фалам, па некој кога ќе ме искритикува
> на фесбук `остај го тој копиљ е`.
>
> Поздрав со најдобри намери,
> Баже
> _______________________________________________
> Ossm-members mailing list
> Ossm-members at lists.softver.org.mk
> http://lists.softver.org.mk/mailman/listinfo/ossm-members
>
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://lists.softver.org.mk/pipermail/ossm-members/attachments/20120225/47dc43c0/attachment.html>


More information about the Ossm-members mailing list