[2s.mk-friends] Отуѓување

Aleksandar D. Balalovski abalalovski at gmail.com
Sat Feb 25 20:15:10 UTC 2012


2012/2/25 Blagoj Petrushev <b.petrushev at gmail.com>:
> Здраво на сите,
>
> Крајно сум разочаран од некои статуси што прелетаа на твитер денес.

Не би требало да си разочаран пошто тоа е троловачкиот аспект на
хаклабот. На 2с.мк гледај како на место каде старите членови се
критикуваат колку се фејл пошто не одат во Хаклаб, а новите се
демотивираат да доаѓаат/одат само пошто некој ужива во креирање
flame-wars.

Тоа е пракса веќе некое време, да се курчат луѓе кои освен
организациски работи немаат ништо конкретно направено, така да stay
chill, тоа ќе биде така секогаш, не би требало да ти ја убива
амбицијата која некако придонесува за развојот на слободната култура.

Позз


-- 
http://blog.gemidjy.me || http://wiki.lugola.net
Member of Lugola, 2s.mk, FSF (no.6023),
GnuPG: 754AC43D,

I'm an FSF member -- Help us support software freedom!
http://www.fsf.org/jf?referrer=6023


More information about the Ossm-members mailing list